IkMijn pagina voor
prettig werken op de PC
www.pcpret.nl
Homepage Stuur bericht Gastenboek Website Blog Eindhoven

Mijn Labtec LCS-2408 subwoofer ervaringen

Ik zag dit kastje, in november 2007, voor €3,- in de kringloopwinkel staan. Labtec is een bekend merk dat staat voor kwaliteit. Ik wist op dat moment niet of het een subwoofer met doorvoer of een subwoofer met een satelliet luidsprekerset was. Zoals gebruikelijk in deze winkel, ontbraken kabels en de bijbehorende netvoeding. Omdat ik op zoek was naar een alternatief voor de Philips MMS203 versterker, dacht ik, laat ik deze eens proberen.

Na wat onderzoek, bleek het een doorvoer versterker te zijn, die van een bestaande 2.0 luidsprekersetje een 2.1 luidsprekersetje maakte. Na het aansluiten van een netvoeding leek het kastje prima in orde, duidelijk laag dat echt iets toevoegt aan de muziek. Na een tijdje deze subwoofer te hebben gebruikt, valt het me op hoe leeg het geluid wordt wanneer de subwoofer niet wordt gebruikt ... Voor echte muziekbeleving lijkt het me een zeer welkome aanvulling. En ja, dit systeem is, afgezien van de netvoeding, zonder modificaties te gebruiken! Dat kon ik dus niet zeggen van de Philips DSS350, Philips DSS370, Philips MMS203, Wintech E.099 en de Camebridge Soundworks luidsprekersetjes die ik eerder had aangeschaft ...
Het enige nadeel was de netvoeding. Het stroomverbruik lijkt niet zo hoog, maar ik kon geen handleiding vinden die daar iets over zegt. De volgende produkt informatie vond ik wel:

Op het apparaat stond dat er 15V voedingsspanning nodig was, alleen was de + aan de buitenzijde van de aansluit steker. Normaliter zit de + aan de binnenzijde van de steker. Dit betekende dat ik geen kant en klare netvoeding ervoor had liggen. Even het kastje opgeschroeft, er zit een 4Ω luidspreker in. Met 15V voedingspanning komt dat op 6 Watt continu vermogen. Stroomverbruik zou dan 1,25A worden. Nog wel even de connector bekeken of ik die kon ompolen. In theorie kan dat, alleen liggen de printbanen niet echt handig. Toch maar een bestaande netvoeding modificeren (ompolen). Oh ja, de elektronica heb ik niet uitgebreid bekeken, omdat deze luidsprekerkast doet wat die moet doen: bas weergeven. Ik kon wel zien dat de luidspreker versterker gebruik maakt van de Philips TDA2005 chip. De versterker heeft nog wel een kritiekpuntje: wanneer de computer wordt uitgezet gaat de luidsprekerkast nogal brommen.

Terug naar de Audio overzichts pagina, of
terug naar de mijn homepage.


Email? Ga naar mijn homepage ... /3 december 2007