Taal: NL of EN
Mode: PC, Tablet, Mobile of TV
pcpret.nl: wandelen, fotografie, audio en computer weetjes!
WelkomAudioStuur berichtGastenboekWebsite BlogLinks RSS button
Bloem van watermuurSteun Hart voor natuur nu!Paddestoel

Audio overzichts pagina

De pickup versterker Floria à la maison
Zelfbouw PC luidsprekerset
Wintech luidsprekerset
Soundworks 2.1
Philips MMS203
Mission 710 reparatie
Labtec LCS-2408 subwoofer
HK695 luidsprekerset
Philips DSS350, DSS370
Afstandsbediening
Bandrecorders
Alles over surround
Audio op de PC
Audiorestauratie
MP3 muziek
Audio in mijn huiskamer
Van LP naar CD
Audio in de huiskamer
Audio overzicht

Meest gelezen onderwerpen:
Website blog...
Mediastreaming van Windows P...
Gastenboek lezen...
Gastenboek schrijven...
Pingen en een IP adres vinde...
Geluidsapparatuur aansluiten...
Schrijf een bericht...
Mijn Windows Media Center er...
UTP, straight en cross ...
Een thuisnetwerk aanleggen...

OS=
Browser=
IP adres= 54.81.73.2
Bezoekers= 1324739     Meer ...
(Vanaf 27-10-2010)

Land informatie van bezoekers, 16 oct 2017 t/m 22 oct 2017
Harman Kardon AVR4500 5.1 stereo receiver

Audio in mijn huiskamer

In mijn huiskamer staat een Harman Kardon AVR4500 5.1 stereo receiver (versterker met FM radio). De muziek wordt weergegeven met Klipsch luidsprekers. Ik heb gekozen voor 2 vrij grote front L + R luidsprekers (ideaal voor stereo weergave) en een center en 2 rear L + R luidsprekers. De lage tonen kunnen via een subwoofer worden weergegeven. Standaard worden de lage tonen weergegeven door de front luidsprekers. Sinds maart 2010 is daar een echt subwoofer bijgekomen: een JBL Sub140/230. Ik heb er nog geen technische informatie over gevonden, het geluid klinkt in ieder geval verrassend goed! Tot maart 2009 gebruikt ik een alternatieve "subwoofer" in de vorm van twee oude Kef Calinda luidsprekerboxen en een extra eindversterker. Ik moest ze ergens kwijt en vanwege ruimtegebrek was dat dus in een hoek van mijn woonkamer. De Kef Calinda's zijn teruggegaan naar mijn ouders toen mijn oude Mission luidsprekers kapot waren gegaan.
Het interessante van de Harman Kardon AVR4500 versterker is dat deze 4 video ingangen heeft. Misschien niet echt noodzakelijk maar het was wel doorslaggevend voor mijn keuze.

Nakamichi 482 cassetterecorder Onkyo TA2700 cassetterecorder Voor mijn oude cassettebanden heb ik in september 2008 mijn Nakamichi 482 vervangen door een Onkyo TA2700 uit 1991. Deze Onkyo zag ik toevallig staan in de Kringloopwinkel. De Onkyo TA2700 is een 3-kops cassetterecorder met Dolby C en HX-Pro. Dat lijkt heel normaal, echter mijn Nakamichi is toch wel 10 jaar ouder en die had dus nog geen Dolby C en geen HX-Pro. Vervanging van de Nakamichi 482 was hard nodig omdat deze een nogal vervelend defect had: één van de motoren werkte niet meer zonder handmatige hulp. Deze Nakamichi heeft mij sowieso veel problemen gegeven. Was in het begin een ruisje bij het weergeven, daarna de lampjes die nogal snel kapot gingen, daarna een bepaalde kwaliteitsband die het apparaat niet lustte was het tot slot die motor die niet meer wilde starten. Deze Nakamichi 482 is dus heel vaak op visite bij Transtec in Rotterdam geweest. Voor die prijs (toen bijna f1500,-) toch wel een miskoop te noemen, voor de rest een heel mooie cassetterecorder. Ik dacht eerst dat mijn broer hetzelfde Onkyo model had gehad, maar dat was niet zo. Hij had een ouder en nog veel uitgebreider Onkyo model, de TA2090. In oktober 2009 bleek mijn Onkyo TA2700 ook defect, er liep een cassetteband vast. Het is mij nog onduidelijk of er echt iets kapot is (defecte stappenmotor) of dat er sprake is van een verborgen gebrek. Eén van de stappenmotoren draait namelijk niet meer, alleen zou het probleem deels een mechanische oorzaak kunnen hebben omdat de besturing in een soort zwart gat lijkt te zitten. In november 2009 heb ik de Onkyo cassetterecorder vervangen door een Teac R-505 cassetterecorder. Een leuk apparaat die ook beschikt over een handige auto-reverse functie.

Pioneer VE-D70 Video Hi8 videorecorder Eén van mijn meest favoriete apparaten was mijn Pioneer VE-D70, dat is een Video Hi8 videorecorder uit 1986. Met name het TV stereo geluid vind ik fantastisch. Tja, ik maak dus nog gebruik van een 20 jaar oude Philips TV met mono geluid. November 2009 heb ik de Pioneer videorecorder vervangen door een Daewoo SV-834 VHS videorecorder. Deze videorecorder is praktischer in het gebruik omdat de meer gebruikte VHS videobanden kan afspelen en middels de 'long play' optie de opnameduur kan verdubbelen terwijl het beeld er nog steeds heel mooi uitziet. De Pioneer gebruik ik nog wel eens, alleen wordt die dan even speciaal aangesloten. Het TV-beeld van de videorecorder bekijk ik op mijn TV, en het geluid komt uit de Klipsch luidsprekers. Het stereo geluid is een genot voor mijn oren, een concert of een klinkt nu verrassend veel beter dan via de TV.

Tja, en dan heb ik nog zo'n video dvd speler van het merk Cyber Home. Niks bijzonders maar wel heel handig.

Dual 1219 platenspeler Dual 714Q platenspeler Ik heb zelf nog 2 platenspelers, deze heb ik al jaren niet gebruikt. De oudste is een Dual 1219 platenspeler met een Ortofon VMS 20EO MkII pickup element. De platenspeler zelf heb ik in de zeventiger jaren ooit in een zelfbouw houten kast gekregen. Op een zeker moment lukte het mij de oorspronkelijke behuizing en bijbehorende kap op de kop te tikken. Ik heb voor deze platenspeler een speciale pickup versterker gebouwd. Deze pickup versterker levert een mooi resultaat op, echter er zit wel een verhaal aan vast, lees daarvoor mijn verhaal over de Floria à la maison.
De nieuwste platenspeler is de oude platenspeler van mijn vader, een Dual 714Q met het standaard bijgeleverde pickup element. Deze platenspeler produceert minder gerommel (rumble) dan mijn oude Dual 1219 platenspeler en dat betekent dat de Dual 1219 platenspeler niet meer gebruikt gaat worden.

Terug naar het Begin.


WelkomAudioStuur berichtGastenboekWebsite BlogLinks RSS button

Datum: 11 maart 2010