Taal: NL of EN
Mode: PC, Tablet, Mobile of TV
pcpret.nl: wandelen, fotografie, audio en computer weetjes!
WelkomStuur berichtGastenboekLinks RSS button
Bloem van watermuurSteun Hart voor natuur nu!Paddestoel

Foto's
Weetjes
Audio
Software
Wandelen


Meest gelezen onderwerpen:
Website blog...
Mediastreaming van Windows P...
Pingen en een IP adres vinde...
Gastenboek lezen...
Geluidsapparatuur aansluiten...
UTP, straight en cross ...
Schrijf een bericht...
Windows 7, 8 en 10 in een th...
Gastenboek schrijven...
Een thuisnetwerk aanleggen...

OS=
Browser=
IP adres= 3.226.243.226
Bezoekers= 1845261     Meer ...
(Vanaf 27-10-2010)

Please type over
Land informatie van bezoekers, 06 dec 2019 t/m 12 dec 2019

Website Blog van de auteur

Toon de berichten 1 t/m 10 (totaal=127)
[05-03-2018] Dankzij het koude weer van de afgelopen dagen heb ik weer tijd voor een korte blog. Ik heb kunnen experimenteren met een aantal wat oudere Intel CPUs zoals de E5450, Q6600 en de E7200. Deze oude generatie is nog tot veel in staat. Ondertussen heb ik ook mijn eerste ervaringen opgedaan met een i5 desktop. De resultaten zijn veelbelovend en nu door sparen voor een betere inhoud want heel erg goedkoop is de nieuwe snelheid helaas (nog) niet. De wesbsite heeft een aantal kleine updates ondergaan. Verder heb ik de reCaptcha aangepast en kunnen er nu weer berichten naar mij worden verstuurd. Vanwege het winterse weer heb ik gekozen voor een winterse foto gemaakt tijdens een van mijn winterse wandelingen.

[31-07-2017] De website heeft last van hack pogingen die lijken te leiden tot overmatig dataverbruik. Dat betekent dat het Gastenboek en de Bericht verzending tijdelijk zijn uitgeschakeld. Er wordt gewerkt aan een oplossing. Ondanks dit alles heb ik ook dit jaar weer lekkere jam kunnen maken van rode bes, zwarte bes en bramen. Tijdens een van mijn wandelingen ook iets opvallends gezien: een inktvis zwam ...

[02-02-2017] Na meer dan een jaar weer wat rust gevonden om een stukje te schrijven. Al een tijdje was ik op zoek naar een Dab+ radio en vandaag was het zover, ik heb er nu eentje in huis. Het verschil tussen FM en Dab kwaliteit is hoorbaar groot, ik hoor weer gewoon muziek in plaats van geluid dat gevuld is met ruis. De bediening van mij apparaat is nog wel even afzien want de handleiding beschrijft bijvoorbeeld niet hoe de zenders opgeslagen kunnen worden. Met wat puzzelen verwacht ik daar wel uit te komen.

[21-12-2015] De afgelopen weken heb ik binnenshuis veel werk verzet, de woonkamer is nu weer bewoonbaar. Een nieuwe schutting in mijn tuin en ik heb een schuurwand vervangen. Tussendoor heb ik regelmatig gewandeld en heb ik kunnen genieten van onder meer de paddenstoelen die er dit najaar weer mooi bij stonden. Het bijzondere is de paddenstoelen er nu nog steeds mooi bij staan. De afgelopen maanden heb ik vrij veel tijd besteed aan Windows 10. Een mooi besturingssysteem die gelukkig overweg lijkt te kunnen met vertrouwde software uit de Windows 7 periode. De afgelopen weken heb ik wel veel vragen gekregen over lastige updates met betrekking tot Windows 10. Bijgaande foto laat zien dat eenvoudige dynamo lampen niet zo degelijk zijn als ze soms lijken. Dit exemplaar kon nog wel gerepareerd worden maar veel schroefjes waren los getrild.

[01-09-2015] Het weer is de laatste tijd wat minder, dus ik heb wat meer binnen gewerkt en opgeruimd. Tijdens het opruimen kwam ik weer wat leuke dingen tegen en in voor dat ik het wist, was ik weer aan het programmeren. Het zou toch mooi zijn dat ik de eerder gekochte spullen nu eens echt ga gebruiken. Dit heeft ondertussen een nieuw onderwerp opgeleverd in het onderdeel software: Digital TV DVB-C/S. Verder heb ik ervaring opgedaan met Windows 10, ik heb nu twee computers van 8.1 op 10.0 gebracht. Hoewel Windows 10 de grote verbetering zou moeten worden, kan ik dat nog niet echt ontdekken. Windows 10 werkt best aardig, maar ik zie dubbel wanneer ik op de Startknop klik. Het metro scherm mis ik en die tablet optie kan helaas alleen aangezet worden. Ik ben inmiddels gewend geraakt aan Windows 8.1 en ik mis toch echt de 8.1 optie binnen Windows 10. De afgelopen weken een aantal keren lekker gewandeld, onlangs een wandelbezoek gebracht aan Texel en de bijgaande foto heb ik gemaakt op een bekende kerktoren in Maastricht.

[24-07-2015] Niet echt weer voor mijn blog, alleen wordt het wel weer tijd om wat te schrijven. Ik heb de afgelopen maanden veel gewandeld en gefietst en vakantie genomen. Ik heb oa Den Haag, Rotterdam, Marken en Leeuwarden bezocht. Verder ben ik een aantal dagen in BelgiŽ en Frankrijk geweest. Ik heb veel gezien waaronder de kolibrie vlinder (zit die dan nooit stil?). De maand juli stond al in het teken van aardbeien en zwarte bessen, daar kan ik dan rode bessen aan toevoegen. Al met al was het een goed jaar voor jam en sap. Vandaag heb ik de laatste kast in de keuken geplaatst. Er was nog net 20 cm ruimte voor een leuk Ikea kastje dat me een stuk praktischer leek dan wat de keuken bouwer uiteindelijk had bedacht: een saai plankje. Hoewel de kampioen in keukens had beloofd alles prima in orde te maken, vind ik toch wel dat dat mij heel veel moeite heeft gekost om daar enigszins in de buurt uit te komen. De foto toont een ventilator afvoer die ik maar met een stok of een hoge sprong maar moest sluiten. Vandaag de tijd genomen het probleem randje weg te schaven, hopelijk helpt dat. Verder gemerkt dat geavanceerde scharnieren die automatisch de koelkastdeur zouden sluiten dit evenmin doen. Tot slot heb ik tijd gehad om kleine aanpassingen aan de website te maken, met name de pc en netwerk informatie is regelmatig aangepast. En om nog even terug te komen op het bandrecorder probleem van de vorige keer, de oplossing was om de tape om te draaien, om een of andere reden was de voorzijde de achterzijde geworden ...

[09-11-2014] Het is weer herfst en dus zou ik wat meer tijd hebben voor de weblog. Nou dat valt best tegen. Zo nu en dan lekkere appelmoes maken van moeders goudreinetten, zoeken naar paddestoelen in de Almeerse bossen, de tuin winterklaar maken, tja en dan nog mijn woonkamer op orde brengen. Als interessant tussendoortje ontving ik vragen over bandrecorders. Iemand had problemen met opnemen, nou dat klopte ook wel. Na controle bleek de bandrecorder eigenlijk helemaal ok, alleen opnames maken dat lukte niet tot dat de bias naar de opnamekop fors werd verhoogd. Voor de woonkamer moest ik een creatief idee verzinnen om mijn TV en radio goed aan te sluiten met zo min mogelijk zichtbare bekabeling. Dat was best lastig, het basis idee was om vier inbouwdozen te gaan gebruiken, waarvan twee voor de TV en radio. De F-connector splitter bleek inclusief bekabeling te groot om in te bouwen. Toen bedacht ik me dat ik ook een TV-Radio contactdoos geschikt kon maken omdat daar vaak ook een kabel splitter in zat. Dus aan de slag, het schemaatje uitgetekend en ik zag dat verwijdering van het radiodeel en het leggen van een draadje het gewenste resultaat zou gaan opleveren. Tja, best lastig om zoiets los te maken en weer dicht te maken, maar het is gelukt. Het resultaat was zelfs nog wat beter dan de oplossing met de F-splitter. Bijgaand nog een een foto van een knotszwammetje ...

[06-07-2014] De afgelopen maanden stonden in het teken van een nieuwe keuken en nieuwe vloerbedekking. De afgelopen weken stonden in het teken van aardbeien en zwarte bessen, oftewel zelf lekkere eigen jam maken. Dit betekende helaas dat de weblog wat is verwaarloosd. Nu het weer wat achter blijft bij mijn verwachtingen, heb ik weer even tijd voor de weblog en de website. Onder andere het onderwerp thuisnetwerk is geactualiseerd. Binnenkort hoop ik iets te schrijven over Windows 8.1, ik heb sinds kort een 32 en 64 bits versie draaien. Mijn huidige computer draait nog wel op Windows 7, maar sinds kort is deze ook 64 bits geworden. Dit betekende na vijf jaar een stevige opruiming in de software, de computer kan bijna alles weer. Niet alle oude software heb ik teruggezet omdat de soms vrij oude software niet meer goed werkte, zoals Adobe Photoshop 7, Adobe Reader en Frontpage. Zo nu en dan komt er wel een nuttig programmaatje bij maar het valt op dat steeds vaker crapware verborgen wordt in leuke software. Gelukkig heb ik ook tijd gehad voor andere leuke dingen. Zo heb ik meegedaan met de Almeerdaagse. Zo nu en dan heb ik plantjes bekeken en gefotografeerd. Bijgaand een bloempje van Rucola gefotografeerd met mijn mobiel, onder vrij ongunstige omstandigheden. Het resultaat mag er zijn.

[02-02-2014] Ik heb veel tijd kunnen besteden aan Windows 8. Ik vind Windows 8 met touchscreen heel prettig en snel in het gebruik. Het oude vertrouwde desktop gebruik mis ik wel en ik vraag me af waarom dit bijna onmogelijk is gemaakt. Ik geef toe, er zijn wel meer handelingen nodig om een programma te starten, ook wordt het instellen van specifieke onderdelen wel een beetje erg moeilijk gemaakt ... Ik doel dan bijvoorbeeld op het instellen van een UPC WifiSpots of het opstarten van een simpel programma. Mijn website statistieken geven aan dat Windows 8 nog steeds niet echt op gang is gekomen. Windows XP en Mac OS lijken op dit moment populairder dan Windows 8 ... Gelukkig heb ik ook tijd gehad voor andere leuke dingen, zoals het testen van mijn nieuwe macroflitser, zie bijgaande foto en een bezoek aan het winterse spoorwegmuseum.

[13-12-2013] De winter is in aantocht, dat betekent meer binnen dan buiten zijn. Dus heb ik een aantal klusjes weer opgepakt. Zoals een nieuwe accu proberen te kopen voor een wat oudere laptop, geheugen uitbreiden voor een laptop. Een vervangende accu lijkt tegenwoordig groter te worden dan de laptop zelf ... Verder ben ik nagegaan waarom Veronica HD onzichtbaar blijft, dit bleek uiteindelijk veroorzaakt te worden door een (verouderde) antenne wandcontactdoos. Ik wilde ook met de tijd meegaan door op zoek te gaan naar een interessant telefoon toestel en abonnement. Dit betekende puzzelen met mobiel internet en kennis maken met Windows Phone en Android ... Het ideale telefoon toestel en abonnement heb ik nog niet gevonden. Vaak is de maandprijs wel ok maar is buiten de bundel bellen of internetten best prijzig. Mijn voorkeur voor prepaid internet is behoorlijk afgenomen doordat voor mobiel internet de kosten hoger uitvallen dan verwacht. Natuurlijk heb ik ook tijd gemaakt voor leuke uitstapjes zoals zandsculpturen bekijken in Valkenburg, een rondvaart maken in Leiden, vliegenzwammen zoeken in Almere en Glow beleven in Eindhoven. Dit alles betekent in ieder geval weer extra informatie voor mijn website.

[ 1 ] [ 2 ] [ 3 ] [ 4 ] [ 5 ] [ 6 ] [ 7 ] [ 8 ] [ 9 ] [ 10 ] [ 11 ] [ 12 ] [ 13 ]

Terug naar het Begin.


WelkomStuur berichtGastenboekLinks RSS button