Taal: NL of EN
Mode: PC, Tablet, Mobile of TV
pcpret.nl: wandelen, fotografie, audio en computer weetjes!
WelkomStuur berichtGastenboekLinks RSS button
Bloem van watermuurSteun Hart voor natuur nu!Paddestoel

Foto's
Weetjes
Audio
Software
Wandelen


Meest gelezen onderwerpen:
Website blog...
Mediastreaming van Windows P...
Pingen en een IP adres vinde...
Gastenboek lezen...
Geluidsapparatuur aansluiten...
UTP, straight en cross ...
Schrijf een bericht...
Windows 7, 8 en 10 in een th...
Gastenboek schrijven...
Een thuisnetwerk aanleggen...

OS=
Browser=
IP adres= 3.231.228.109
Bezoekers= 1800080     Meer ...
(Vanaf 27-10-2010)

Please type over
Land informatie van bezoekers, 13 oct 2019 t/m 19 oct 2019

Website Blog van de auteur

Toon de berichten 41 t/m 50 (totaal=127)
[02-08-2009] De afgelopen weken is de scanner pagina aangepast. Er is informatie over de Epson Perfection 3170 toegevoegd. Dit is een flatbed en dia/negatief scanner in één. Dat had ik nog niet eerder getest. De resultaten vond ik zeer verrassend. Verder heb ik kleine aanpassingen op de audio pagina gemaakt.

[19-07-2009] Ik heb gisteren 6x6 z/w negatieven met een oude scanner proberen in te scannen. Het was een Artec Scanrom 4E die alleen te gebruiken is met Windows 95/98. De resultaten vielen niet mee. Het negatief bleef niet op dezelfde plek liggen. Ik dacht dat een kartonnen malletje wel zou werken, nou niet dus, de scan bleef wit. Toen een doorzichtige malletje gemaakt, en dat leverde wel een resultaat op. Helaas was de helderheid en contrast niet optimaal dus het resultaat was na correctie ... nog steeds bagger. Toen uit nieuwsgierigheid heb ik iets heel anders gedaan, ik heb het negatief gefotografeerd. Daarbij had ik mijn Bureaublad wit gemaakt en het negatief er tegenaan gelegd. Dat resultaat zag er uit als een krantenfoto, en qua helderheid en contrast was het resultaat een stuk bruikbaarder. Maar ja, met puntjes kan ik ook niet zoveel. Het negatief op grotere afstand van het scherm, dat gaf een veel beter resultaat!

[13-07-2009] Er zijn twee nieuwe wandelingen toegevoegd, zoals de (bijna)jaarlijkse Den Haag-Scheveningen wandeling. Dit keer was er veel te zien, niet alleen de sculpturen op Lange Voorhout maar ook zandsculpturen op het Buitenhof en fraaie uitzichten aan de kust en tot slot Madurodam. Verder heb ik een beschrijving van de Knarbos wandeling bij Lelystad toegevoegd.

[03-07-2009] Er is weer een wandeling bijgevoegd: Pad in de Zak. Tijdens de wandeling kwam ik nog een opvallende vlinder tegen, zie foto. Ik heb de afgelopen weken kennis gemaakt met Windows 7. Dat ziet er leuk uit. De Media Center functionaliteit, met name de zender volgorde, lijkt makkelijker in te stellen. Opvallend is dat de prestatie index verschilt van Windows Vista, sommige prestaties, zoals geheugen en 3D lijken hoger uit te vallen. Binnenkort schrijf ik daar vast nog wel wat over.

[21-06-2009] De wandelpagina is uitgebreid met de Ubachsberg wandeling en wandelen op de Borkeld. Afgelopen week zag ik nog iets leuks in Almere, namelijk een brede wespenorchis zonder bladgroen.

[14-06-2009] Ik heb kleine wijzigingen gemaakt op een aantal audio pagina's. De afgelopen week wel weer leuke natuurfoto's gemaakt. Binnenkort komen deze ook op de website.

[03-06-2009] Het is lang stil geweest ... De afgelopen weken genoten van de natuur en ik heb veel gewandeld. Niet alleen in Almere, maar ook in de omgeving van Lelystad en Heerlen! De bijgevoegde foto laat een beestje zien die ik toevallig zag nabij de Oostvaardersplassen. Er is een artikel over de bouw van een PC luidsprekerset toegevoegd. Het zijn weliswaar geen piepkleine luidsprekerboxjes geworden, maar toch is het fraai, compact en goed klinkend setje geworden. Inmiddels is de wandelpagina ook weer wat aangepast.

[08-05-2009] Deze week heb ik de Kampina wandeling (van Boxtel naar Oisterwijk) toegevoegd met behulp van een door mij gemaakt php programma. Dit programma bespaart mij werkt met het maken van de de standaard code die nodig is om een webpagina te laten zien en verder voegt deze de fotobestanden toe aan de webpagina. Als extra kan ik dan nog teksten toevoegen, en indien nodig, kan ik de volgorde van de plaatjes aanpassen. Eigenlijk was dit php programma bedoeld om vrij eenvoudig een nieuwspagina te maken met op de hoofdpagina het belangrijkste cq het meest recente nieuws zonder het werk om dat letterlijk te plaatsen. Bijgaand nog een voorbeeld van verbijstering, is dit echt van deze tijd?

[17-04-2009] Weinig tijd gehad om wat nieuws te maken voor de website. Ik heb al wel nieuw fotomateriaal voorbereid. Verder ben ik bezig om een php hulp programma te gaan gebruiken waarmee ik makkelijker een nieuwe webpagina kan aanmaken en makkelijke kleine en grote aanpassingen kan maken. Dit hulp programma is bijna klaar voor gebruik. Het scheelt een hoop werk als ik de namen en mappen van bestanden niet meer zelf hoef in te tikken. Oh ja, een week geleden heb ik in Almere een fraaie avondfoto gemaakt.

[06-04-2009] De afgelopen weken zijn er een paar kleine aanpassingen op de website gemaakt. Binnenkort volgt er weer een beschrijving van een wandeling die ik vorige week heb gelopen. Dat was dus de NS Kampina wandeling, een zeer afwisselende en leuke wandeling! Een paar dagen geleden zag ik een grappig paddenstoeltje onder een laagje bladeren. Het bleek een aardster te zijn ... Het paddenstoeltje is slechts een paar centimeter groot en kan dus makkelijk over het hoofd worden gezien.

[ 1 ] [ 2 ] [ 3 ] [ 4 ] [ 5 ] [ 6 ] [ 7 ] [ 8 ] [ 9 ] [ 10 ] [ 11 ] [ 12 ] [ 13 ]

Terug naar het Begin.


WelkomStuur berichtGastenboekLinks RSS button