Taal: NL of EN
Mode: PC, Tablet, Mobile of TV
pcpret.nl: wandelen, fotografie, audio en computer weetjes!
WelkomAudioStuur berichtGastenboekWebsite BlogLinks RSS button
Bloem van watermuurSteun Hart voor natuur nu!Paddestoel

Audio overzichts pagina

Platenspelers
De pickup versterker Floria à la maison
Zelfbouw PC luidsprekerset
Wintech luidsprekerset
Soundworks 2.1
Philips MMS203
Mission 710 reparatie
Labtec LCS-2408 subwoofer
HK695 luidsprekerset
Philips DSS350, DSS370
Afstandsbediening
Bandrecorders
Alles over surround
Audio op de PC
Audiorestauratie
MP3 muziek
Audio in mijn huiskamer
Van LP naar CD
Audio in de huiskamer
Audio overzicht

Meest gelezen onderwerpen:
Website blog...
Mediastreaming van Windows P...
Pingen en een IP adres vinde...
Gastenboek lezen...
Geluidsapparatuur aansluiten...
UTP, straight en cross ...
Schrijf een bericht...
Windows 7, 8 en 10 in een th...
Gastenboek schrijven...
Een thuisnetwerk aanleggen...

OS=
Browser=
IP adres= 35.175.113.29
Bezoekers= 1909663     Meer ...
(Vanaf 27-10-2010)

Land informatie van bezoekers, 20 feb 2020 t/m 26 feb 2020
Harman Kardon AVR4500 5.1 stereo receiver

Audio in mijn huiskamer

In mijn huiskamer staat een Harman Kardon AVR4500 5.1 stereo receiver (versterker met FM radio). De muziek wordt weergegeven met Klipsch luidsprekerboxen. Ik heb gekozen voor 2 vrij grote front L + R luidsprekers (ideaal voor stereo weergave) en een center en 2 rear L + R luidsprekers. Het resultaat is met deze luidsprekerboxen in ieder geval verrassend goed! Standaard worden de lage tonen weergegeven door de front luidsprekers. Tot maart 2009 gebruikte ik daarbij een alternatieve "subwoofer" in de vorm van twee oude Kef Calinda luidsprekerboxen en een extra eindversterker voor extra lage tonen. Vanaf maart 2010 geeft een echte subwoofer, JBL Sub140/230, de lage tonen weer in de huiskamer. Het totaalbeeld van de weergegeven muziek en stemmen in het geluid klinkt hierdoor nog explosiever.
Het interessante van de Harman Kardon AVR4500 versterker is dat deze veel audio ingangen (analoog via cinch, digitaal via coax en spdif) 4 video ingangen (S-Video/composiet), helaas nog geen hdmi.

Nakamichi 482 cassetterecorder Onkyo TA2700 cassetterecorder Voor mijn oude cassettebanden heb ik in september 2008 mijn Nakamichi 482 vervangen door een Onkyo TA2700 uit 1991. Deze Onkyo zag ik toevallig staan in de Kringloopwinkel. De Onkyo TA2700 is een 3-kops cassetterecorder met Dolby C en HX-Pro. Dat lijkt heel normaal, echter mijn Nakamichi is van 1979 deze was toen toch al bijna 30 jaar oud en die had dus nog geen Dolby C en geen HX-Pro. Vervanging van de Nakamichi 482 was hard nodig omdat deze een nogal vervelend defect had: één van de motoren werkte niet meer zonder handmatige hulp. Deze Nakamichi heeft mij sowieso veel problemen gegeven. Was in het begin een ruisje bij het weergeven, daarna de lampjes die nogal snel kapot gingen, daarna een bepaalde kwaliteitsband die het apparaat niet lustte was het tot slot die motor die niet meer wilde starten. Deze Nakamichi 482 is dus heel vaak op visite bij Transtec in Rotterdam geweest. Voor die prijs (toen bijna f1500,-) toch wel een miskoop te noemen, voor de rest een heel mooie cassetterecorder. Ik dacht eerst dat mijn broer hetzelfde Onkyo model had gehad, maar dat was niet zo. Hij had een ouder en nog veel uitgebreider Onkyo model, de TA2090. In oktober 2009 bleek mijn Onkyo TA2700 ook defect, er liep een cassetteband vast. Uiteindelijk bleek een snaar kapot, deze snaar was grotendeels verkleefd en verteerd. Deze snaar lijkt te worden gebruikt voor het ronddraaien van de kaapstander assen, het spoelen van de cassetteband en mogelijk ook het open/sluitmechanisme van de cassettehouder die namelijk blokkeert. Het probleem lijkt dus deels een mechanische oorzaak te hebben, en deels lijkt de besturing in een soort zwart gat te zitten. In november 2009 heb ik de Onkyo cassetterecorder vervangen door een Teac R-505 cassetterecorder. Een leuk apparaat die ook beschikt over een handige auto-reverse functie. Sinds begin 2017 mag ik mij eigenaar noemen van de Onkyo TA2090, hopelijk blijft deze nog lang goed functioneren.

Pioneer VE-D70 Video Hi8 videorecorder Eén van mijn meest favoriete apparaten was mijn Pioneer VE-D70, dat is een Video Hi8 videorecorder uit 1986. Met name het TV stereo geluid vond ik fantastisch. Tja, ik maakte toen (2009) dus nog gebruik van een 20 jaar oude Philips TV met mono geluid. November 2009 heb ik de Pioneer videorecorder vervangen door een Daewoo SV-834 VHS videorecorder. Deze videorecorder is praktischer in het gebruik omdat deze de meer gebruikelijke VHS videobanden kan afspelen en middels de 'long play' optie de opnameduur kan verdubbelen terwijl het beeld er nog steeds heel mooi uitziet. De Pioneer gebruik ik nog wel eens, alleen wordt die dan even speciaal aangesloten. Het TV-beeld van de videorecorder bekijk ik op mijn TV, en het geluid komt uit de Klipsch luidsprekers. Het stereo geluid via de 5.1 luidsprekers is een echte verbetering, een film of een concert klinkt nu verrassend veel beter dan rechtstreeks via de luidsprekers in de TV.

Ondertussen heb ik mijn oude dvd speler vervangen voor een kleine blu-ray speler voor het afspelen van onder andere dvd's en blu-rays. Dit omdat het videobeeld nog scherper wordt weergegeven op mijn TV.

Dual 1219 platenspeler Dual 714Q platenspeler Ik heb zelf nog een wat oudere platenspeler, deze heb ik al jaren niet neer gebruikt. De oudste is een Dual 1219 platenspeler met een Ortofon VMS 20EO MkII pickup element. De platenspeler zelf heb ik in de zeventiger jaren ooit in een zelfbouw houten kast gekregen. Op een zeker moment lukte het mij de oorspronkelijke behuizing en bijbehorende kap op de kop te tikken. Ik heb voor deze platenspeler een speciale pickup versterker gebouwd. Deze pickup versterker levert een mooi resultaat op, echter er zit wel een verhaal aan vast, lees daarvoor mijn verhaal over de Floria à la maison.

Terug naar het Begin.


WelkomAudioStuur berichtGastenboekWebsite BlogLinks RSS button

Datum: 14 november 2017