Taal: NL of EN
Mode: PC, Tablet, Mobile of TV
pcpret.nl: wandelen, fotografie, audio en computer weetjes!
WelkomWeetjesStuur berichtGastenboekWebsite BlogLinks RSS button
Bloem van watermuurKijk ook eens op www.natuurspoor.nlPaddestoel

Weetjes overzicht pagina

Zelfbouw PC
Onderhoud/reparatie PC
HP Scanjet 5P in Windows
Eenvoudige videobewerking
PC historie
Documentatie zoeken
Oude notebooks
P4 en MS-6704 ervaringen
Asus PQ5L SE met E5200
MSI K8N Neo2 Platinum
Packard Bell EASY NOTE
Compaq Presario 1255
AMD K6-3 ervaringen
EP-8RDA3+ ervaringen
ECS K7S5A
Mijn PC
Windows Media Center
De PowerPC, Blackhawk
Linux activiteiten
Y-kabel voor laptop
Euro-teken in Windows 9x
CD-ROM in MS-DOS
Virtueel geheugen
Allerlei handige weetjes
MC34063
Telefoonlijn check
Weetjes overzicht

Meest gelezen onderwerpen:
Website blog...
Mediastreaming van Windows P...
Pingen en een IP adres vinde...
Gastenboek lezen...
Geluidsapparatuur aansluiten...
UTP, straight en cross ...
Schrijf een bericht...
Windows 7, 8 en 10 in een th...
Gastenboek schrijven...
Een thuisnetwerk aanleggen...

OS=
Browser=
IP adres= 3.235.105.97
Bezoekers= 1983285     Meer ...
(Vanaf 27-10-2010)

Land informatie van bezoekers, 22 sep 2020 t/m 28 sep 2020

Mijn Intel Dual Core ervaringen die begonnen met het Asus PQ5L SE moederbord

Intel E5200 Dual-Core 2,5GHz

Inleiding
Sinds januari 2009 beschik ik over een Media Center PC die door de jaren heen kleine veranderingen heeft ondergaan. De Media Center PC was oorspronkelijk uitgerust met Windows Vista Home Premium als besturingssysteem. Inmiddels is dit Windows 7 Ultimate geworden. Tussentijds nog wel geëxperimenteerd met Windows 8.1 met Media Center. Hoewel een verbetering ben ik toch verder gegaan met Windows 10 experimenten zonder Media Center. Zelfs onder Windows 8.1 zou digitale TV (zoals Dvb-C) geen rol gaan spelen dus ook dit besturingssysteem (dat inmiddels, maar onterecht, ook de Vista allure kreeg) had helaas geen grote toekomst.
Oorspronkelijk was de Media Center PC uitgerust met Intel E5200 CPU, dit is inmiddels een Intel Q9300 CPU geworden. Dit leverde direct al veel meer gebruikers plezier op. Alles werkte nu net iets soepeler dan daarvoor, en als het op het echte werk aan kwam, nou dan was dat sneller klaar. Ook is de oorspronkelijke videokaart, de Asus EAH3450 vervangen door een AMD Radeon HD 6450 videokaart. In de hoop dat ik daarmee meer voordeel zou hebben bij video encoding. Kennelijk ondersteunt Nero geen Radeon videokaarten, want toen ik toevallig een Nvidia GT640 videokaartje had gekocht, werkte de hardware versnelling direct. En ja ik kreeg daar ook nog 4K bij.
De vervanging van de videokaarten was nodig omdat Windows 10 de oudere videokaarten zoals de Radeon 3450 en de Nvidia 7800 niet meer volledig ondersteunde. Dit was wel vervelend want ik had eigenlijk geen zin om een dure veelzijdige videokaart aan te schaffen. Het oorspronkelijke moederbord, de Asus P5QL SE, is wel heel lang hetzelfde gebleven. Dit moederbord raakte een tijdje terug, in 2019, defect. De oorzaak kon ik helaas niet vinden. De Asus P5QL SE die deze pagina heeft opgeleverd is anno 2020 helaas ter ziele. Na diverse andere moederborden te hebben geprobeerd, is die tijdelijk vervangen voor een Pegatron IPM31 moederbord, maar ook dit bleek tijdelijk, daarover straks meer.
Anno 2020 is daar gelukkig verandering in gekomen, de videokaarten kunnen nu vaak nog gewoon gebruikt worden met een redelijke resolutie. Helaas heb ik op mijn eigen computer uiteindelijk de beste ervaringen met Nvidia videokaarten.

Asus P5Q SE2 moederbord (deel 1)
Nadat ik met een aantal moederborden had geëxperimenteerd, kwam ik tot de conclusie dat de Asus P5Q SE2 het meest geschikte moederbord in de reeks was. Intel Q9550 Core2Quad 2,83GHz Dit laatste moederbord had jaren bij iemand op een zolder gelegen, maar door een stom toeval kon ik dit moederbord gewoon meenemen. Het Asus P5Q SE2 bood ongeveer alles wat de P5QL SE ontbeerde. Nou ja, beiden hadden geen ingebouwde videokaart. Het Asus P5Q SE2 moederbord bleek erg geschikt was om een CPU, zoals de Intel Q9550, over te klokken zonder instabiel te worden. De Asus P5QL bleek wel redelijk over te klokken, maar na verloop van tijd werd het systeem toch instabiel, na terugklokken werkte het systeem vaak wel weer. Andere moederborden die ik heb getest zijn: De Pegatron IPM31 en de Asrock G31M-S die ook vrij toevallig op mijn weg kwamen, niet echt speciaal maar wel geschikt voor de gemodificeerde Intel Xeon E5450. De Pegatron kan niet overgeklokt worden, de Asrock G31M-S kan een beetje overgeklokt worden.

Asus P5GC moederbord
Dit moederbord is er in diverse uitvoeringen, ook daar kwam ik toevallig achter. Het eerste moederbord was uitgerust met een Celeron CPU, weinig snelheid, maar na het lezen van de handleiding zag ik dat de moederbord heel wat meer CPU's aan kon en ook overklokken ondersteunde. Helaas was er geknoeid met dit moederbord (het was een soort van weggooi computer), het werkte allemaal niet lekker, maar dit was wel de variant die alles kon voor zover dat dan werkte. Nu kwam het meest grappige, in dezelfde periode hadden mijn vader en mijn broer een nieuwe computer gekocht, beiden waren zo verstandig geweest om 2GB geheugen te nemen. Uiteindelijk bleek dat beiden 1GB geheugen hadden gekregen in plaats van 2GB. Kennelijk is er bij de inkoop wat fout gegaan. 2 stuks in de verpakking met de tekst 1GB, en dan denkt men dat dat dus 2GB is ... Dit is overigens toendertijd prima opgelost door de betreffende leveranciers, maar deze zullen hier toch wel een nare smaak aan over hebben gehouden. Uiteindelijk bleek het moederbord van mijn vader ongeschikt te zijn voor een E8400, die van mijn broer werkte prima met een E8400. Maar hier kwam ik achter toen hun computers werden afgedankt. De Asus P5GC bleek erg geschikt te zijn voor de Intel E5200 en Intel E7200, een overklok tot 20% was makkelijk haalbaar.

Asrock G31M-S moederbord
Het Asrock G31M-S moederbord was toendertijd een soort van compromis, maar deze bleek wel de Intel Xeon E5450. Dit is eigenlijk een socket 771 CPU, die is aangepast voor socket 775. Deze CPU bleek behoorlijk wat goedkoper dan een Intel Q9300 maar ook nog sneller. Hierbij nog wel een waarschuwing, de aangepast Xeon E5450 werkt maar op een beperkt aantal moederborden. Anno 2020 bestaan er wel snellere socket 775 CPU's, maar deze halen toch niet de snelheid van de volgende Intel generatie gaan, zoals de i5 en i7 CPU. Trouwens, dit geldt ook voor sommige Intel Core i3 CPU's, bijvoorbeeld de i3-2120, maar daar scheelt het nog pakweg 20 tot 30% snelheid met mijn overgeklokte Q9550. Niet de belangrijkste reden om de oude Intel CPU's in de steek te laten, want uiteindelijk betekent de overstap naar de nieuwere generatie dat de computer bijna geheel van nieuwe onderdelen moet worden voorzien. Dat betekent uiteindelijk dus een stevige investering om de snelheid van een socket 775 systeem met een factor twee of (nog veel) meer te overtreffen. Maar vervanging levert mogelijk wel meer gebruiks plezier op, omdat elke beetje extra snelheid als prettig wordt ervaren.

De harde schijf als dwarsligger?
Een aandachtspunt is de harde schijf, deze maakt de computer (soms heel) erg langzaam. Het is raadzaam om het besturingssysteem zoals Windows 10 altijd op een SSD te plaaten. Dit geeft beslist een sneller opstartende computer. De computer wordt er niet tweemaal zo snel door, maar mocht dat toch wel zo zijn, dan is die oude harde schijf toch wel heel erg traag! Deze situatie ben ik dus tegen gekomen op een Acer laptop waarvan ik dacht dat die de wereld wel aan kon. Dat bleek dus een vergissing te zijn. Deze laptop werd dus wel extreem veel sneller met een SSD, deze laptop was dus oorspronkelijk voorzien van een 1TB 2,5 inch harde schijf. Deze computer was ondanks 8GB DDR3 Ram en een Intel Core i5-7200u CPU, niet vooruit te branden. Een Windows update binnenhalen binnen een uur, dat was een gelukstreffer. Eigenlijk was deze laptop nagenoeg geheel onbruikbaar, tenzij je natuurlijk heel erg veel geduld had. Uiteindelijk heb ik deze laptop voorzien van een SSD schijf. Nou deze laptop is nu een flink stuk sneller geworden in het uitvoeren van muis en toetsenbord opdrachten en de Windows update, in lekentaal, een gebruiker kan er nu gewoon mee werken! Mogelijk dat de 1TB schijf defect is, anderzijds, het kan ook zijn dat de bewegingsdetectie software de laptop traag heeft gemaakt.

Asus P5Q SE2 moederbord (deel 2)
In 2018 kreeg ik de beschikking over een Asus P5Q SE2 moederbord. Echt luxe want dit moederbord bood ruimte aan 4 DDR2 Simms, dus dit werd mijn nieuwe werk PC. Dit moederbord bleek ook stukken stabieler te zijn dan de Asus P5QL SE. De Q9300 kon ik op de P5Q makkelijk op 3 GHz laten draaien, maar op de P5QL haal ik krap 2,8 GHz wat op zich nog steeds prettig snel aanvoelt. Inmiddels maakt het Asus P5Q SE2 moederbord gebruik van een Intel Quad Core Q9550 omdat een poging om een gemodificeerde E5450 aan te schaffen mislukte. Ik heb de Q9550 redelijk kunnen overklokken, deze draait standaard op 2,83 GHz en draait nu voor proef op maximaal 3,4GHz door de FSB van 333MHz op 400MHz in te stellen Ik ben benieuwd hoe beide systemen zich de komende tijd gaan gedragen. In het huidige Intel Core i3, i5, i7 tijdperk kunnen deze systemen nog een beetje meekomen met de goedkopere Intel Core i3 systemen. Oh ja, ondertussen is een Media Center voor TV wat minder actueel geworden omdat de analoge TV anno 2020 nagenoeg ter ziele is. Een alternatief is Dvb-S/S2 Dvb-C of Dvb-T/T2 maar via de computer heb je daar niet veel aan als er een smartcard nodig is. Het Media Center concept is helaas nu zo'n beetje ter ziele, de computer zelf heeft dus weer de oude functie terug. De browser, webtv en uitzendig gemist zijn de voorlopige vervangers.

Mijn Media Center PC in een nieuw jasje, wat aan het voorgaande vooraf ging ...
De "nieuwe" PC had ik in 2009 nodig omdat mijn oude Media Center PC, zie Athlon XP ervaringen met de Epox EP-8RDA3+ het plotseling niet meer deed. Voor de nieuwe PC wilde ik een vrij snelle en zuinige CPU, een videokaart met HDMI en een geschikt moederbord met in ieder geval COM en LPT en vrije Pci Express en gewone Pci uitbreidingssloten. Mijn eerste voorkeur was een Media Center PC te voorzien van de zuinige AMD X2 5050E CPU (45W). Helaas lukte het mij niet om en de CPU en een interessant moederbord bij dezelfde winkelier te kopen/bestellen. Daardoor kreeg ook de Intel Dual Core CPU een kans en viel de keus uiteindelijk op de E5200 CPU. De videokaart moest HDMI (video + audio) ondersteunen, de snelheid moest voldoende zijn om full-HD te kunnen weergeven. De keuze is uiteindelijk gevallen op de Asus EAH3450 HDMI. Een videokaart met redelijke prestaties en een videokaartje die maar één slot nodig heeft.

Asus P5QL SE moederbord De bouw van de Media Center
De bouw verliep vlot, het moederbord biedt op de audio aansluitingen na, veel ruimte. De firewire kabel kon ik niet aansluiten omdat de hardware niet aanwezig was, verder kan ik (nog niet) alle USB aansluitingen benutten. Zoveel had ik toch niet nodig? Nou, dat dacht ik toen.
De audio leverde nog wel wat vraagtekens en gepuzzel op, want ja moet ik nu gaan voor HD audio of AC97? Heel jammer is dat dit moederbord niet beschikt over een vaste optische (of coaxiale) S/Pdif aansluiting. Hiervoor moet ik nog een oplossing zoeken.
De Media Center kwam in de Sweex systeemkast die ik voorheen ook voor een Media Center had gebruikt. De netvoeding werd een 400W Chieftec netvoeding omdat deze over een 24 pins ATX connector beschikte.
Merk, vermogen 3,3V 5V 12V Aanvullende beperkingen
Chieftec 400W: 28A 26A 14A + 15A 3,3V + 5V + 12V maximaal 390W

Op zich beschik ik nog over een mooie Thermaltake W0019 netvoeding die qua led kleurtjes nog beter zou staan in mijn nieuwe Thermaltake M9 systeemkast. Helaas heeft die netvoeding geen 24 pins ATX connector ...

Prestaties
Windows Vista prestatie index De Windows Vista prestatie index is was met Asus EAH3450 HDMI videokaart dus lager dan die van mijn Athlon64 3000+ ervaringen met de MSI K8N Neo2 Platinum systeem. Dit betekent niet dat deze nieuwe computer langzamer is dan het Athlon 64 3000+ systeem, integendeel. De Intel Dual Core E5200 CPU is echt sneller, het geheugen doet weer wat minder (oeps ...) en de harde schijf presteert weer wat beter. Het echte verschil zit gewoon in de videokaart, ik heb gekozen voor een te goedkoop model die gewoon alles kan wat nodig is om de PC als Media Center PC te kunnen gebruiken.
De CPU belasting bij gebruik van Windows Media Center (met Hauppauge PVR150, Amity2 als TV kaart), varieert tussen de 17 en 22%. Dat is toch echt een betere waarde dan die van het Athlon 64 3000+ systeem, deze heeft een CPU belasting die varieert tussen 30 en 41% (gemiddelde lijkt 38%).

Ervaringen met Windows 8
Het installeren Windows 8 met Mediacenter Pack ging vrij soepel. Vanwege de 4GB geheugen die dit systeem heeft, heb ik dit keer gekozen voor 64 bits Windows. Dit gaf gelijk problemen met de Hauppauge WinTV PVR150 TV kaart. De computer lijkt erg langzaam te worden bij gebruik van deze videokaart met de Media Center. Voor normale video rendering ontbreekt een filter om het HCW2 signaal om te zetten naar een geschikt video formaat waardoor normaal gebruik van deze TV kaart niet meer mogelijk lijkt. Voorlopig maak ik gebruik van een Hauppauge WinTV HVR1200 TV kaart.
De Metro look vind ik maar zo zo, gelukkig was er Classic Shell om de Windows wat toegankelijker te maken. Het gebruik is vrij eenvoudig, desondanks vind ik Metro niet geschikt voor desktop gebruik zoals ik dat gewend was. Liever een paar vensters die ik kan verkleinen, vergroten, verplaatsen en makkelijk kan sluiten zoals dat mogelijk was in eerdere versies. Gelukkig is dat met Classic Shell mogelijk, maar zo nu en dan zal Metro toch even opduiken om gebruikt te worden.

Ervaringen met Windows Vista
De Windows Vista Home Premium doet het heel goed! De Media Center beeldweergave lijkt me veel beter dan ik gewend was. De installatie van Windows Vista Home Premium verliep met nogal wat hindernissen omdat ik een upgrade versie gebruik. In eerste instantie kon ik niet installeren, dat moest vanaf de oude installatie. En op de verpakking staat toch echt duidelijk dat een schone installatie mogelijk is??? Daarna zonder product key installeren, alleen toen de Windows Vista niet geactiveerd worden. Later bleek dat ik Windows Vista nog een keer had moeten installeren over de vorige installatie, alleen nu met product key. Goed, ik heb er eerst Windows XP opgezet en daarover heen alsnog Windows Vista. De al eerder gekochte Samsung 500GB harde schijf presteert erg goed en is nu mijn snelste harde schijf.
Het schijfgebruik van Vista is helaas schrikbarend. Van mijn 32GB partitie is nog maar 12GB vrij en dat is voor normaal gebruik te weinig. Niet zozeer vanwege die 12GB maar vanwege het Media Center gebruik. Mijn bedoeling was om de video opnames op een andere partitie te zetten, en dat werkt ook goed. Alleen nu blijkt dat de tijdelijke video bestanden gewoon op de C: schijf blijven staan. Dat is dus niet zo handig. Verder zal een deel van de schijfruimte in beslag genomen worden door de Windows updates zoals SP1 (en herstelpunten) en het wisselbestand. Het ligt niet aan de grootte van de clusters, deze zijn 4k en dit zou 1% ruimte kosten. Dat is niet veel. Een oplossing is om de 32GB partitie te vergroten naar 64GB, er was nog een partie gereserveerd voor een 2e besturingssysteem. Nu nog op zoek naar software die dat voor mij kan doen.
Vervelend was wel dat ik SP2 van Windows Vista Home Premium niet kon installeren. Volgens het programma was er iets essentieels aan de installatie gewijzigd, en er werd niet bijgezegd wat dat was. Een bijkomstig nadeel was dat Windows daarna geen updates installeerde. Voor toekomstig gebruik moest ik dus een herinstallatie moest gaan uitvoeren ...
Ik twijfel nog wel of mijn oude SB Audigy (SB0090) met firewire en Spdif in dit systeem komt. De Spdif van de Audigy is wel een 3,5 mm jack, dat is weer wat minder praktisch. Tijdens de proefinstallatie van Windows Vista bleek dat de SB Audigy geluidskaart netjes herkend werd en er stonden dan ook netjes drie audio afspelers in het Windows lijstje ... Te weten dus de audio driver van de HDMI aansluiting, de Audigy geluidskaart en die van het moederbord. De gameport wordt niet meer herkend, dat is niet zo erg omdat ik de gameport eigenlijk nooit gebruik.

Ervaringen met Windows 7 Ultimate
Windows 7 prestatie index Thermaltake M9 systeemkast In het voorjaar van 2010 heb ik dit systeem voorzien van de RC versie van Windows 7 op een extra harde schijf. Deze Windows oogt heel anders dan Windows Vista en Windows 7 blijkt zeer goed te werken. Omdat ik mee heb gedaan aan de Windows 7 trial kreeg ik van Microsoft uiteindelijk de beschikking over Windows 7 RTM, ik koos daarbij wel voor de 32 bits NL versie.
Dit systeem bleek zo goed te voldoen dat ik besloot dit mijn werk PC te te laten worden. En ja, en om deze reden zou er weer een nieuw Media Center PC gebouwd gaan worden voor de woonkamer ... het was onderstussen 2010 en de nieuwe Media Center zou als hart een AMD CPU gaan krijgen. Het kwam zo uit dat ik in december 2009 al een aantal 2e hands onderdelen kon bemachtigen van een afgedankte SLI systeem en beschikte ik over een Opteron 175, een MSI-7220 moederbord en twee Nvidia 7600GT videokaarten. Dat systeempje heeft het bijna 2 jaar volgehouden en is toen volledig ingestort en ik moest daarna weer op zoek ...
De werk PC kreeg ook een andere videokaart: een 2e hands Asus EN7600GT videokaart. Daarna werd de Windows Prestaties Index beduidend beter! In februari 2010 is de Asus EN7600GT videokaart vervangen door een 7800GT videokaart die nog weer een klein beetje sneller was.

De oorspronkelijke Windows Vista installatie moest opnieuw uitgevoerd worden om SP2 te kunnen installeren en daar had ik niet echt veel zin in. Verder was mijn hele familie al overgestapt op nieuwe 'zelfbouw' computers met Intel E7200, E5300, E5400, E3200 CPU of Compaq computers met een AMD4450e CPU. Van deze computers is alleen de computer van mijn vader een zorgenkindje want zijn computer met Intel E7200 CPU en een Nvidia 8600GT videokaart, werkt gewoon niet goed. Opvallend is ook nog dat zijn computer ook niet eens beter presteert dan mijn computer.
Vanwege problemen met de systeemkast heb ik in december 2011 Chieftec 400W netvoeding vervangen door een Antec 450W netvoeding. Nu kijken of ik verschil ga merken. Het probleem want ik zo nu en dan zie is dat de computer, met het P5QL moederbord, niet goed opstart en dat dan linksboven in het scherm een knipperende cursor blijft staan.
Merk, vermogen 3,3V 5V 12V Aanvullende beperkingen
Antec 450W: 32A 30A 15A + 17A 3,3V + 5V maximaal 150W

Ervaringen met de Thermaltake M9 systeemkast
Ik had de Thermaltake M9 systeemkast gekozen om mijn werk PC een mooi uiterlijk te geven. Het raam in het zijpaneel vond ik niet echt nodig, nu bijna twee jaar later ben ik er wel aan gewend geraakt. De onderdelen zoals het moederbord en de dvd speler kunnen zeer makkelijk worden ingebouwd. Het inbouwen van de harde schijf gaat niet moeilijk, maar makkelijk is het ook weer niet. Enige handigheid met de schroevendraaier is een pré. Voor het inbouwen van een eventuele floppy drive is ook nog wat inzicht vereist. Deze zijde van het inbouwframe met 4 schroefgaatjes in plaats van 2 schroefgaatjes, moet aan de linkerzijde, de kant van de snelkoppeling.
Deze systeemkast is na 2 jaar gebruik toch niet zo goed als het in eerste instantie leek. Defect Thermaltake M9 systeemkast knopje, achterzijde frontpaneel Een nogal essentiëel onderdeel begaf het na bijna 2 jaar gebruik: de power button oftewel de aan/uit knop. Even gezocht op internet en het bleek dat ik niet de enige met dit probleem was ...
Toch maar gekeken waarom dat de knop niet meer functioneerde en nog veel belangrijker, misschien was het probleem zelfs makkelijk op te lossen. De grootste teleurstelling was de kwaliteit van de aan/uit knop, de door Thermaltake gebruikte constructie oogt te zwak en is na breuk niet te repareren omdat de plastic die voor de vering zorgt gewoon erg dun en kwetsbaar eruit ziet. Hoe konden de ontwerpers iets dergelijks bedenken!
In december 2011 heb ik daarom contact gezocht met de winkel waar ik de systeemkast had gekocht. Na veel discussie bleek er geen garantie mogelijk omdat de knop was afgebroken ... tja, als de knop niet was afgebroken, dan was ik natuurlijk ook niet naar de winkel teruggegaan ... Ik ben er nog steeds erg zeker van dat de bevestiging van die knop gewoon niet robuust genoeg is. Het enige wat de winkel wilde doen was om de knop weer vast te lijmen. Nu afwachten hoe lang dit blijft werken. Gelijmd Thermaltake M9 systeemkast knopje, achterzijde frontpaneel
Mocht deze lijm oplossing niet voor lange tijd werken dan lijkt me de makkelijkste oplossing om een veertje uit een oude computer te gaan gebruiken. Deze oplossing heb ik namelijk een tijdje gebruikt en werkte best goed. Het veertje moet net binnen de knop zelf te passen, een doorsnede van 8 mm lijkt ok, het veertje moet vrij losjes veren en de lengte moet ongeveer 2 tot 3 cm zijn. Voorbeeld van een geschikt veertje die past binnen Thermaltake M9 systeemkast knopje Het grootste probleem is het veertje in de knop te schuiven en het frontpaneel weer terug te plaatsen zonder dat het veertje uit de knop valt ... met enige handigheid is dat te doen ... De volgende verbetering is om het veertje vast te maken aan de knop en een steuntje onder drukknop in de systeemkast te plaatsen. In ieder geval lijkt me zo'n antieke oplossing met een veertje vermoedelijk vele malen betrouwbaarder dan de gekozen Thermaltake oplossing met een dun stukje plastic ...
Februari 2012, 5 weken later, is de knop weer gedeeltelijk afgebroken. Ik heb het veertje maar weer teruggeplaatst en ik hoop dat deze oplossing de komende jaren goed blijft functioneren. Februari 2013, de knop is nu weer helemaal afgebroken. Ik heb nu bison montagelijm geprobeerd, dat lijkt vrij goed spul om dit soort dingen te lijmen. Het lijmen is nodig omdat anders de knop eigenlijk met veertje niet terug is te plaatsen.

Interessante links
Asus Nederland Amd, Ati videocard Hauppauge Europe

Terug naar het Begin.


WelkomWeetjesStuur berichtGastenboekWebsite BlogLinks RSS button

Datum: 28-12-2009