Taal: NL of EN
Mode: PC, Tablet, Mobile of TV
pcpret.nl: wandelen, fotografie, audio en computer weetjes!
WelkomWeetjesStuur berichtGastenboekWebsite BlogLinks RSS button
Bloem van watermuurSteun Hart voor natuur nu!Paddestoel

Weetjes overzicht pagina

Zelfbouw PC
Onderhoud/reparatie PC
HP Scanjet 5P in Windows
Eenvoudige videobewerking
PC historie
Documentatie zoeken
Oude notebooks
P4 en MS-6704 ervaringen
Asus PQ5L SE met E5200
MSI K8N Neo2 Platinum
Packard Bell EASY NOTE
Compaq Presario 1255
AMD K6-3 ervaringen
EP-8RDA3+ ervaringen
ECS K7S5A
Mijn PC
Windows Media Center
De PowerPC, Blackhawk
Linux activiteiten
Y-kabel voor laptop
Euro-teken in Windows 9x
CD-ROM in MS-DOS
Virtueel geheugen
Allerlei handige weetjes
MC34063
Telefoonlijn check
Weetjes overzicht

Meest gelezen onderwerpen:
Website blog...
Mediastreaming van Windows P...
Pingen en een IP adres vinde...
Gastenboek lezen...
Geluidsapparatuur aansluiten...
UTP, straight en cross ...
Schrijf een bericht...
Windows 7, 8 en 10 in een th...
Gastenboek schrijven...
Een thuisnetwerk aanleggen...

OS=
Browser=
IP adres= 54.162.118.107
Bezoekers= 1551493     Meer ...
(Vanaf 27-10-2010)

Land informatie van bezoekers, 11 oct 2018 t/m 17 oct 2018

PC historie

Hier wat informatie over mijn en door mij gebruikte hobby computers.
 1. Mijn hobby computers
 2. Iets over mijn nieuwe hobby computers
 3. Iets over mijn "oude" notebooks
 4. Iets over mijn 8 bit computer historie
 5. Fotogalerij van (oude) CPU's
 6. Fotogalerij van (oude) Co-processoren
 7. Fotogalerij van (oude) GPU's
 8. Iets over mijn oude computers tot 2007

Oude Medion PC Mijn hobby computers
Door mijn experimenten met netwerken is het voor mij prettig over meerdere PC's te beschikken. Zover dat mogelijk is, bouw ik uit beschikbare onderdelen nieuwe PC's, dan wel verbeter ik al gebouwde PC's. Regelmatig krijg ik wel eens wat onderdelen zoals oud PC geheugen, een CPU of een videokaart. Vaak kan ik daar nog wat mee want et de komst van Windows 10 blijken vrij moderne videokaarten onderdelen, zoals AMD 2400/3400 videokaarten inmiddels verouderd of is het benodigde geheugen vrij duur wanneer dit nieuw gekocht moet worden. Regelmatig koop ook wat onderdelen, zoals onlangs een Intel Q6600 Cpu voor een PC die alleen dit type Cpu aan kan. De prijs van 11 euro was een grote meevaller. Soms waag ik een gokje, dit is niet altijd zonder risico. Zo heb ik een leuk USB3.0 kaartje met front interface gekocht, dit heb ik nooit werkend gekregen. Onlangs heb ik een Intel Xeon E5450 gekocht, feitelijk een quad core socket 771 CPU. Volgens de advertentie was deze gemodificeerd voor gebruik op socket 775. Tja, dat was best een leuk aanbod. Gelukkig bleek het een geslaagde aanschaf.
Zo nu en dan krijg ik afdankertje waarmee ik best nog wel aardige dingen mee kan doen. Regelmatig kan ik angstige gebruiker geruststellen, ook veel oudere computers zijn gewoon in orde of eenvoudig te repareren. Soms is de PC of laptop letterlijk aan een schoonmaak beurt toe door te veel vuil en stof. Vaak ontstaan er problemen met de Windows software, een nieuwe installatie is dan nagenoeg altijd de oplossing en dan is het hebben van een recovery of een Windows installatie schijf of een intacte Windows produktcode de redding.

Op dit moment zie ik vooral socket 775 en socket 478 computers passeren. Zo nu en dan passeert er een i5 laptop ... Computers veelal ouder dan 10 jaar zijn tegenwoordig al bijna te oud. Dat mot met name door de komst van Windows 10. Windows 10 stelt toch wel wat eisen aan de videokaart en de CPU. Oudere socket 478 systemen zijn al niet meer geschikt. Een videokaart kan vaak nog wel vervangen worden. Heel soms is downgrading al voldoende wat vaak blijkt een moederbord gewoon over een Windows 10 geschikte videokaart (onboard) te beschikken. Het NX (No eXute) is de hoofd voorwaarde. Veel CPU's beschikken hier wel over. Zoals een computer met bijvoorbeeld een single core socket 775 Intel Pentium 4 3,0 GHZ met HT (=hyper threading). Ook (nagenoeg) alle AMD en Intel Dual (of meer) Core CPU's zijn geschikt. Toshiba A200 Ook krijg ik regelmatig een laptop aangeboden ter reparatie dan wel als afdankertje. Ik heb gemerkt dat hyper threading wel extra snelheid biedt, maar dual core is toch wel een grotere verbetering. De hoofdreden dat een computer niet wordt gerepareerd is vaak of een fataal defect in één van de onderdelen of de kosten van vervanging van onderdelen. Defecten die bij gewone computers vaak voorkomen zijn: een defecte harde schijf, ventilator, netvoeding, geheugen en/of moederbord. Defecten die bij laptops vaak voorkomen zijn: een defect harde schijf, accu, ventilator, geheugen, toetsenbord en/of moederbord. Het arbeidsloon tikt vrij aardig aan al lijkt een onderdeel nog wel betaalbaar. Bijvoorbeeld de vervanging van een ventilator in een Sony Vaio laptop van 35 euro of een toetsenbord voor een Toshiba laptop kost dan misschien maar 30 euro maar voor een computer die niks meer waard zou zijn, wordt dat inclusief arbeidsloon en onderzoekskosten best wel prijzig. Iets vergelijkbaar geldt voor een netvoeding maar die is vaak te vervangen door een universeel exemplaar.

AMD X2 4450e Ik ontvang ook wel eens wat AMD spul, maar kennelijk wordt dat toch wat minder gebruikt. Onlangs een AM2+ systeem met een AMD e4450 afgedankt omdat die een geheugen probleem had. Niet veel later passeerde er nog eentje, afgedankt om die te traag was. De veroorzaker bleek de harde schijf, dit systeem draait nu dus weer. Ik beschik zelf dan nog over een draaiend socket 939 systeem. De oudere socket A systemen gebruik ik bijna nooit meer, alleen de toppers met een AMD Barton en een overklokte Sempron 2400 CPU worden nog gebruikt als test systeem,

In het verre verleden kon ik via mijn vrijwilligerswerk bij een lagere school vrij geregeld een afgedankte PC uit het 486 of Pentium 1 tijdperk bemachtigen. Via kennissen en familie heb ik een klein aantal Intel Pentium 2 en 3 sytemen zien passeren. Met de komst van veel Intel Pentium 4 afdankertjes zijn de oudere computers niet meer interessant om te worden gebruikt, deze zijn gewoon te langzaam en niet meer bij de tijd. Interessant is dat tegenwoordig ook oudere laptops worden afgedankt. Voordeel is dat deze computers relatief klein zijn, nadeel is dat deze moeilijker zijn te repareren. De meeste laptops worden afgedankt omdat de accu kapot is of omdat de laptop de accu niet meer wil opladen. In een laptop kom ik regelmatig een AMD CPU tegen, bijvoorbeeld de AMD TL60. De oudere laptops beschikken van nog over een echter printerpoort en/of COM poort waardoor er nog aardig mee geëxperimenteerd kan worden.7

Meestal wordt een computer pas afgedankt als die kapot is, dit leidt dat tot de sloop van de PC. Heel soms wordt een computer afgedankt omdat deze te oud of te traag is geworden. Heel soms kan een computer nog wel wat sneller gemaakt worden maar zijn de kosten vrij hoog of is vervanging beter omdat de nieuwe computer wel overweg kan met de nieuwste Windows versie. De sloop van een afgedankte computer levert heel vaak nog bruikbare onderdelen op, zoals een stille netvoeding, een harde schijf of bruikbaar computer geheugen. Uiteindelijk kan ik daarmee een andere computer repareren dan wel een 'nieuwe' computer bouwen die weer aardig bij de tijd is. Het loont om rond te kijken op een rommelmarkt of, mocht je er nog eentje tegenkomen, computer beurs. Kopen op een rommelmarkt of computerbeurs is een risico, soms wordt er defect spul verkocht.
Oh ja, als u meer wilt weten hoe je oude PC's kan repareren, klik dan hier.

Iets over mijn nieuwe hobby computers
Computers bouwen is een leuke hobby. Helaas gaat het bouwen niet vanzelf. De afgelopen jaren ben ik vooral bezig geweest met het repareren en experimenteren met de nu verouderde Intel P4 socket 478 en socket 775 systemen. Zo heb ik onlangs een leuk woonkamer PCeetje gebouwd Intel Dual Core 3,0GHz CPU (D930). Let wel, die 3,0 GHz belooft veel snelheid, maar dat valt best tegen, toen produceerden CPU's vooral warmte.
Aan het fotolijstje kunt je waarschijnlijk zien dat AMD CPU's bij mijn behoorlijk favoriet waren. Van AM386 tot en met de AMD64 3000+ ... De verklaring daarvoor is vrij simpel: ik had geen computers met moderne Pentium 4 CPU's want die waren voor mij toen gewoon te duur. Binnen mijn familie en mijn kennissenkring, was ik daardoor een uitzondering. CPU kern schade AMD XP3000+ Overigens is mijn vertrouwen in AMD in 2004 wel behoorlijk verminderd. Hoofdreden is dat er "gave" AMD CPU's worden verkocht die gewoon beschadigd zijn. Hierbij een voorbeeldje van een miskoop die ik december 2004 heb gemaakt. Wat mijn grote zorg is dat dit soort schade volgens mij wijst op een produktiefout. Deze CPU schade heb ik gemeld bij AMD. Ik mocht mijn oude exemplaar opsturen en ik ontving daarvoor in de plaats een S939 AMD64 3000+ CPU. Kijk hier voor het hier voor het eindresultaat!

Omdat ik nog een socket A moederbord had met bijbehorend geheugen en koeler en andere attributen had, besloot ik alsnog een socket A CPU te kopen. Mijn keuze viel op een Sempron 2400+ CPU, een OEM exemplaar. Dit leek een relatief goedkope versie maar CPU naamgeving bleek meer te beloven dan de CPU werkelijk aan kong. Een AMD XP2400+ boxed CPU kostte me (in mei 2004) 79 euro, de Sempron 2400+ kostte me (in februari 2005) 55 euro. Mijn indruk was dat die Sempron 2400+ presteerde als een AMD XP2000+.
Het eerste wat me wel opviel was dat de Sempron CPU vrij koel bleef. Daarom werd ik wel erg nieuwsgierig naar wat er uit de Sempron CPU was te halen. Als u hierover meer wilt weten, kijk dan eens op mijn Epox-8RDA3+ webpagina.

Januari 2009, vanwege problemen met mijn Media Center PC en de moeilijke verkrijgbaarheid van AMD CPU's, heb ik voor de Media Center PC nu gekozen voor een Intel E5200 CPU. Ik ben benieuwd wat die CPU in huis heeft.

Iets over mijn "oude" notebooks
Packard Bell EASY NOTE (1999) In december 2003 heb ik mijn eerste (2e hands) notebook gekocht. Dat was dus een Packard Bell EasyNote met een Celeron 400MHz CPU.

In juni 2008 heb ik heel eventjes een EEE PC gehad, ik heb die binnen een week teruggebracht, ik vond de Linux niet praktisch bruikbaar.

In juli 2008 kreeg ik van een kennis een oude Toshiba Satellite Pro 4270 (uit 2000) met een Celeron 500MHz CPU (FSB 100MHz). Ik weet nog niet wat ik met dit apparaat ga doen. Het diskettestation, de harde schijf en de accu zijn defect. De accu lijkt een restcapaciteit van 18% te hebben ... Het diskette station is van het type ???, het vervelende is dat de diskette soms wel en soms niet wordt gelezen. Het LCD beeldscherm lijkt nog wel van aardige kwaliteit, de LCD kabel lijkt er slecht aan toe te zijn. Ik krijg soms geinverteerde kleuren en lage helderheid. Even de notebook weer losschroeven, lost het euvel weer eventjes op. Dat is dus geen echte oplossing. Toshiba Satellite 210CT

Niet veel later kon ik een Toshiba Satellite 210CT met een Intel Pentium 120 CPU (uit 1997) krijgen via mijn werk. Dat is een leuk apparaat, die met 16MB en Windows 95 OSR2.1 zeker geen slechte snelheid laat zien. Deze oude notebook wordt voor mij bruikbaarder wanneer ik er een geschikte PCMCIA netwerkkaart voor kan bemachtigen. Het LCD beeldscherm heeft nog een zeer bruikbare kwaliteit. Verder is er een audio lijn ingang aanwezig. Helaas heeft deze notebook geen USB. Vandaag een dvd speler geplaatst en gekeken of deze notebook met het Dvd-to-Go programma en PCMCIA kaart van Margi een Video dvd kan afspelen ... En wat denk je, jazeker! De beeldkwaliteit valt best mee ... Waarom dit juist uitproberen op deze computer, tja, deze PCMCIA kaart werkt alleen met Windows 95. Waarom zo leuk? Dit omdat dit een zeer verplaatsbare computer is die ook nog erg geschikt is voor mijn elektronica hobby.
De notebook is momenteel voorzien van Windows 98, maar dit is niet echt een verbetering. Het netwerk wordt slechts moeizaam herkend, het Dvd-to-Go programma werkt niet ... Interessant is wel dat Internet Explorer 6.0 wel is te gebruiken ...

Iets over mijn 8 bit computer historie
Augustus 2010 had iemand belagstelling gekregen voor mijn meer dan 20 jaar oude Philips XT computer ... Dat was dus mijn oudste PC maar het was niet mijn oudste computer ... Mijn oudste computer is nog steeds een Atari 600XL, een 8-bitter, die gebruikte ik vanaf 1984. Die computer was toen niet van mij, maar van mijn moeder. Die computer werd gebruikt voor computer cursussen. De Atari 600XL heb ik hoofdzakelijk gebruikt om formules door te rekenen en grafiekjes te maken en te plotten. Programma's laden en opslaan gaat via een speciale cassetterecorder en gewone cassettebandjes. Tja, dat waren nog eens tijden.
Ik heb ook nog wat minder oude 8-bitter, een Philips 8235. Dat is een MSX2 computer en die draaide MSX DOS. Het interessante van MSX is dat het schijfformaat ook door MS-DOS computers kon worden gelezen. De Philips 8235 heb ik uiteindelijk voorzien van een dubbelzijdige diskettestation, oorspronkelijk zat er een een 3,5 inch enkelzijdig exemplaar in. De Philips MSX computer heb ik gebruikt voor software ontwikkeling (Teletekst). Die computer was niet echt snel, uiteindelijk heb ik de software ontwikkeling op mijn 80386 PC voortgezet met een Z80 emulatie programma want dat werkte een stuk sneller.

Fotogalerij van (oude) CPU's
Intel 8088-2 Intel 8086 Intel 80186 Intel 80286 Intel 386DX-33 AMD 386SX/SXL-33 Green CPU U5S-SUPER25 Intel 486DX-33 Intel 486DX2-66 Cx486DX2-66 AM486 DX2-66 AM486 DX2-66 EW5 Cx486DX2-80 AM486 DX4-100SV8B Cx486DX4-100 AM5X86-P75 IBM 6x86MX Pr200 Intel Pentium 75 Intel Pentium 100 Intel Pentium 200 w/MMX, bovenzijde Intel Pentium 200 w/MMX SL27J, onderzijde Intel Pentium 200 w/MMX SL23W, onderzijde Intel Pentium Pro 200 IBM PowerPC 603ev 200MHz IBM 6x86MX Pr300 AMD K6-2 333MHz AMD K6-III 400MHz AMD K6-2 500MHz Intel Pentium II 333MHz SL2S5 (Slot 1) Intel Celeron 300A (Slot 1) Intel Pentium III 800EB SL4CD Intel Mobile Celeron 400MHz, SL3GR Intel Mobile Celeron 500MHz, SL3PE Intel Celeron 850MHz, SL54Q Intel Mobile Pentium III 1GHz, SL5TF AMD Duron 800MHz AMD Duron 800MHz, detail AMD Athlon 1GHz AMD Athlon 1GHz detail AMD Athlon 1,2GHz Thundirbird AMD Athlon 1500XP AMD Athlon 1500XP, detail AMD Athlon 1800XP Intel Pentium M Processor 715 1,5GHz, SL7GL Intel Pentium 4 1,7GHZ/256/400/1.75V SL5TK Intel Pentium 4 2,0GHZ/512k/400 SL5YR Intel Pentium 4 2,4GHz SL6EU Intel Pentium 4 2,66GHz SL6PE Intel Pentium 4 2,8GHz SL7J5 Intel Pentium 4 2,80GHz/512/533 SL6QB Intel Pentium 4 3,06GHZ/512/533 SL6S5 Intel Pentium 4 3,0GHZ/1M/800 SL7E4 Intel Celeron D346 3,09GHZ/512/533 SL8HD Intel 430 Celeron 1,8GHZ/512/800/05 SL9XN Intel Dual Core T2350 1,86GHz/2M/533 SL9JK AMD Athlon 2400XP AMD Athlon 2600XP-133 AMD Athlon 2600XP-133 AMD Athlon 2800XP-166 (Barton) ic AMD Athlon 2800XP-166 (Barton) text on ic AMD Athlon 3000XP-166 ic AMD Athlon 3000XP-166 text on ic AMD Sempron 2400+ AMD Sempron 2400+ AMD Sempron 64 3000+ AMD Athlon 64 3000 Winchester AMD Athlon 64 3500 Venice Intel Dual Core T3100 1,9GHz/1M/800 SLGEY AMD X2 4450e AMD Opteron 175 AMD Turion64 X2 TL-60 2GHz Intel Pentium D 820 2,8GHZ/2M/800/05A SL8CP Intel Pentium D 925 3,00GHZ/4M/800/05A SL9KA Intel Pentium D 930 3,00GHZ/4M/800/05A SL95X Intel Pentium 4 630 3,00GHZ/2M/800 SL7Z9 Intel Pentium 4 640 3,2GHZ/2M/800 SL7Z8 Intel Pentium 4 640 3,2GHZ/2M/800 SL8Q6 Intel Pentium 4 550 HT 3,4GHZ/1M/800 SL7J8 Intel Celeron T1700 Dual Core2 1,83/1M/667 SL6BH Intel T5600 Core2Duo 1,83/2M/667 SL9SG Intel T2600 Core2Duo 2,16/2M/667 SL8VN Intel E2180 Dual Core 2,0GHz SLA8Y Intel E6600 Core2Duo 2,4GHz SL9S8 Intel Q6600 Quad2Core,5GHz SLACR Intel E5200 Dual Core 2,5GHz SLAY7 Intel E8400 Core2Dup 3,0GHz SLB9J Intel E8400 Core2Dup 3,0GHz SLAPL Intel Q9300 Quad2Core 2,5GHz SLAWE Intel E5450 Quad2Core Quad 3,0GHz SLANQ Intel Core i5-3230M SR0WY 2,6GHz Intel Core i5-3570T SR0P1 2,3GHz Intel Core i7-5820K SR20S 3,3GHz

Fotogalerij van (oude) Co-processoren
Intel 80287-10 Co-processor Cx-83D87-33 Co-processor

 • Fotogalerij van (oude) GPU's
  Nvidia Geforce2 Ti Nvidia Geforce FX5600 Ati Radeon 9550 Ati Radeon 9550 detail Nvidia G73-GT-N Nvidia GF7800-GT Nvidia G80 Nvidia G84 AMD Radeon 7650M

  Iets over mijn oude computers tot 2007

  • Wat in 1995 nog toppie was, dat was in 2001 afval, hoewel? Green CPU U5S-SUPER25 Een bruikbare minimale configuratie was bijvoorbeeld een UMC 486SX systeem of een Intel 486DX2 systeem met 16 tot 24MB geheugen. Daar kon Windows 95, de active desktop en Internet Explorer 4.0 op draaien. Dat leverde mij dat een bruikbaar test systeem op voor onder meer mijn thuisnetwerk. Verder moest ik zo nu en dan I/O kaarten, harde schijven en geheugen testen, tja daar waren (en zijn) die oude computers best wel geschikt voor.

  • Mijn 80386 PC in 1992 Afstand doen van oude computers is voor mij ook moeilijk. Dat geldt met name voor mijn eerste Windows 3.1 computer uit 1992. Die PC met een Intel 80386DX33 CPU heb ik weer opgelapt en kon als netwerk computer zijn werk doen met Windows 95. Mijn geluk was dat het moederbord 16MB geheugen kon bevatten. het waren wel 16 stuks 30 pins Simms van 1MB!

  • Februari 2004: Het 80386DX33 moederbord in mijn 80386 systeem heeft dan onlangs toch plaats moeten maken voor een ISA 80486DX2 moederbord. Het was opruimen of kiezen voor het snelste systeem dat ook nog 32MB geheugen aan kon. Het 80386 moederbord is nu een pronkstuk geworden voor aan de muur. 80386 moederbord met 16 Simms

  • December 2004: Ook dit ISA 486 systeem heeft het veld moeten ruimen. Dit in het kader van ruimegebrek. Nu nog één 486DX2 systeem over: een Intel 486DX2 66MHz op een GMB-486SG moederbord. En in januari 2006 was het zover, ook deze computer heeft het veld moeten ruimen vanwege zijn mooie kast. Nu is het een modern Pentium I 133MHz systeem met USB geworden.

  • In sommige gevallen trof ik het, en kon ik na veel zoeken een DX4 of zelfs een 5x86 systeem in elkaar zetten. Met tenminste 32MB geheugen kon ik er Windows 98 prettig op laten draaien Het grootste probleem voor mij bleef het geheugen (en in iets mindere mate) de harde schijf omdat dat meer kostte dan de computer in de verkoop waard zou zijn ... En helaas, dat geldt dus nog steeds ...

  • AM5X86-P75 Zo is ook mijn internet server ontstaan. Eerst als 486DX2 systeem met een SyL8884 moederbord, vervolgens is die opgelapt naar een AMD 5x86 (133MHz, kan op 160MHz) systeem. Tijdelijk nog een AMD 486DX4 (100MHz, kan op 120MHz) in geplaatst, uiteindelijk toch weer de AMD 5X86 teruggeplaatst. De AMD 486DX4 is verhuisd naar een Soyo PCW4SAW moederbord.

  • Ook geëxperimenteerd met een Pentium I systeem (Pentium 166MMX CPU uit de planhold PL5 computer). Daarvoor had ik een MSI 5184 moederbord aangeschaft. Eigenlijk werkte dat niet zo lekker.

  • Mijn Planhold Pentium PC uit 1997 heeft vele modificaties doorgemaakt. Modem verandert van 33k6->56k, PCI video->AGP video, EDO Ram->Dimm, Pentium I 166MMX CPU -> AMD k6-3/400 CPU, Intel HX430 moederbord->Gigabyte 5AX moederbord enzovoort. Tja, dus die oorspronkelijke PC bestaat niet meer ... In de Planhold kast zit nu een Athlon 1600XP CPU. Mijn oude systeem met AMD K6-III/400 CPU is verhuisd naar een andere kast. Deze staat nog goed zijn mannetje als een soort van videorecorder en internet computer. Dat systeem gaat dus nog lang niet weg!

  • In juni 2004 kreeg ik een Pentium Pro 200 CPU en een Pentium Pro moederbord (Jetway J-756A) in handen. Hiervan een redelijk PCeetje mee in elkaar gezet met USB ondersteuning. Een leuk systeempje met eigenlijk maar 1 manco: defecte seriële poorten.

  • De afgelopen jaren kreeg ik zo nu en dan een Intel Pentium II computer. Het oudste systeem dateert van voorjaar 2004. Deze heeft een Celeron 300A CPU. Deze gebruik(te) ik voor Linux experimenten. Interessant is dat er een optische Mouse Systems muis op is aangeloten. Deze muis werkt overigens alleen als deze op een speciaal gerasterd matje ligt.

  • Zomer 2004 kreeg ik een aantal sloop Tulip Vison Line XD6/350 desktops. Uiteindelijke bleek er eentje bruikbaar voor mij. Deze desktop heeft een Pentium II 350MHz CPU. Verder bleek deze desktop Windows XP te hebben, maar ja, wel geinstalleerd op een 4GB harde schijf. Inmiddels dus wel een schijfje bijgeplaatst.

  • September 2007 kreeg ik een HP Vectra met een Pentium II 333MHz CPU (66MHz FSB). Ook hier Windows XP op een kleine harde schijf. Toendertijd een leuk systeempje voor een kleine zuinige server (ca 50W stroomverbruik).

  Terug naar het Begin.


 • WelkomWeetjesStuur berichtGastenboekWebsite BlogLinks RSS button

  Datum: 28-12-2009