WelkomThuisnetwerk Foto's Weetjes Audio Software Wandelen Meest gelezen onderwerpen: Website blog... Mediastreaming van Windows P... Pingen en een IP adres vinde... Gastenboek lezen... Geluidsapparatuur aansluiten... UTP, straight en cross ... Schrijf een bericht... Windows 7, 8 en 10 in een th... Gastenboek schrijven... Een thuisnetwerk aanleggen...
| Vegetarisch kokenVegetarisch koken is net zo smakelijk als de traditionele keuken. Op het internet is hierover veel informatie te vinden, ik voeg met dit item, er wat informatie aan toe. Een makkelijke overstap is om het stukje vlees in de maaltijd te vervangen door een bijpassende vleesvervanger. Voor de rest kan de maaltijd dan nog hetzelfde blijven. Het leuke is dat de kruiden en sausjes bij mij meer aandacht hebben gekregen omdat zonder vlees geen jus beschikbaar is. Hierna volgen eenvoudig zelf te maken vleesvervangers en makkelijk te maken één pans gerechten. Eet smakelijk!
Het oorspronkelijk recept vond ik vrij vet (1 pot mayonaise). Ik heb het recept aangepast aan mijn eetstijl en dat betekent een laagje mayonaise in de pan. Hierbij in gaat de in kleine stukjes gesneden aardappelen. Eventueel wordt er nog een beetje water toegevoegd, voeg eventueel ook zout naar smaak toe. Laat het geheel zachtjes smoren tot dat de aardappel (bijna) gaar zijn (pakweg 20 minuten). Af en toe roeren om aanbranden te voorkomen. In de tussentijd wordt een ui in kleine stukjes en een halve prei in dunne plakjes gesneden. Na ongeveer 15/20 minuten kan de ui en de prei in de pan worden gedaan. Voeg knoflook toe (een klein teentje). Voeg naar smaak kruiden zoals maggiplant bladeren toe. Als vleesvervanger kunnen champignons worden gebruikt, en/of tofu (naturel of gekruid) kan ook. Vervolgens kan de witlof in kleine stukjes worden gesneden. Voeg dit bij rest en laat het geheel nog zo'n 10 minuten smoren tot dat de witlof net gaar is. Af en toe roeren om aanbranden te voorkomen. Het geheel kan worden afgewerkt met geraspte kaas. Het oorspronkelijke recept heb ik gekregen van iemand uit Rotterdam. Voor het vlees werd in plakjes gesneden verse worst gebruikt. Het oorspronkelijk recept bevatte geen prei. En weet u, toen ik in 1996 in Mexico was, kon er van alles en nog wat gegeten worden, maarre geen chili con carne. Dat was in Amerika (1991) wel anders. Omdat de basis groente in Chili con carne de bonen zijn, hoeft er in het geheel geen vlees meer bij. De vleesvervanger zit er al bij! Keuze uit Mexicaanse bonen, capucijners en bruine bonen. Oh ja, en als u verse capucijners eet, maak dan gewoon een lekker sausje erbij, dan gaat de smaakt van de capucijners niet verloren. De basis van pompoensoep is natuurlijk Pompoen. De eerste pompoensoep heb ik voorjaar 2011 gegeten. Ik vond de Pompoensoep verrassend smaken. Op op basis van de ingrediënten op de verpakking heb ik een recept gemaakt die ik uiteindelijk toch nog iets heb aangepast. Neem als basis een niet te grote pompoen, pakweg 500 gram voor 2 personen. Voeg daarna de overige groentes toe: 200 gram wortel, 100 gram ui, 200 gram aardappel, 1 paprika, 1 tomaat, 200 gram courgette. Kruiden horen er ook bij: basilicum, lavas, knoflook en voor de smaak eventueel nog zout en vegetarische bouillonblokje. Als vleesvervanger kan er bijvoorbeeld nog tofu of vegetarische worst bij. Het klaarmaken van pompoen is best een zwaar karwei. De inhoud is vrij hard en eigenlijk niet uit de schil te scheppen met een lepel. Het schillen van een pompoen lijkt mij het meest praktisch. Ik ga me nu wel afvragen hoe men in vredesnaam die mooie Halloween hoofden maakt. Wees er op bedacht dat het pompoen vruchtvlees tijdens het aan de kook brengen snel zacht wordt. Zorg ervoor dat er veel water wordt toegevoegd. Minstens een halve liter water voor 500 gram pompoen. Het eindresultaat is een zeer smakelijke pompoensoep (veel smakelijker dan uit het pak). Tja die rookworst, dat kan dus niet meer. Koop of vegetarische worst of wordt creatief:
Nog een paar links:
Back to the beginning? Click here. |
Send message | Guestbook | Website Blog | Links |